Varför man ska vara med i studentkåren?

Som student på högskola och universitet så är det viktigt att trivas för att orka med att studera i ett högt tempo och på avancerad nivå. Som student finns det saker att själv bidra med för en trevlig och minnesvärd studietid.

Deltagande i studentkår

Studentkårer har tidigare varit obligatoriskt för studier på högskolan. Det obligatoriska togs docImage result for Deltagande i studentkårk bort år 2010 på de statliga skolorna, men på de privata är det möjligt att det kan finnas obligatoriska studentkårer fortfarande.

Medlemskap i en studentkår kostar en viss summa för varje termin, detta är en mindre summa för att så många som möjligt skall ha möjlighet att vara med. Som deltagande i studentkåren så finns det möjlighet att påverka olika beslut och medlemmarna får vara delaktiga i olika beslut som rör både utbildningarna och skolan. Många ser detta som en självklarhet att vara med och bidra, både med sin röst men även andra tankar och idéer för skolans utveckling.

Vad en studentkår gör

Studentkåren är med och deltar mycket i de sociala aktiviteterna. Många skolor har traditioner på skolan som är viktiga att föra vidare, detta ansvarar studentkåren för. Det kan bland annat handla om att mottaga de nya studenterna på skolan, att det skall känna sig välkomna och visa dem runt på skolan.

Under terminerna är det vanligt att det anordnas aktiviteter för studenterna, allt detta är det studentkåren som anordnar och planerar. Detta är för att alla skall trivas i skolan och få en rolig studietid. På olika aktiviteter får dessutom eleverna en chans att träffa andra personer från andra utbildningar då det annars är vanligt att det endast blir umgänge med de egna studiekamraterna.

Att delta i en studentkår är en ära där alla får chans att föra traditioner vidare och kanske bilda nya. Ett bidrag till en rolig och givande studietid för alla i många frågor som rör skolan och olika utbildningar.