Varför det lönar sig att vara med i kåren

Det finns många fördelar med att vara med i en studentkår. Det finns dock de som menar att de inte har tid att roa sig under tiden de studerar. Därför har vi här satt ihop en liten lista som visar på alla fördelarna med att vara med i kåren. Det är nämligen inte bara fest och roligheter som försiggår på kåren.

Vad är en studentkår?

En studentkår är en organisation uppbyggd av studenter. De finns där för att stötta och hjälpa varandra. Organisationerna kallas för frivilliga medlemsorganisationer och det innebär att om man väljer att vara med så kommer man få betala en liten summa för att stötta kåren. Den här summan brukar ligga på någon hundralapp om året. Organisationen är demokratiskt uppbyggd så studenterna som är med i den kommer att få vara med och rösta fram dem som ska leda organisationen.

Studentombud som skyddar dina rättigheter som student

Det finns särskilda ombud som också valts fram demokratiskt. Dessa finns till för att föra fram dina åsikter och för att skydda dina rättigheter som student. Man skulle kunna se kåren som ett fackförbund för studenten. This is the Big win! När man går ihop och stöttar varandra så är man starkare än om alla står för sig själva.

Ditt inflytande på universitetet

Som sagt, om man är själv och går emot universitetet i en fråga så kan man känna sig ganska liten och ynklig. Det är därför vi studenter stöttar varandra och ser till att din röst kommer höras! Som student kan man vara med och påverka sådant som examination, kurslitteratur, schema, anknytning till arbetslivet och utbildningen, och så vidare.

Image result for Det absolut viktigasteDet absolut viktigaste

När man är ny student så är det viktigt att man inte känner sig ensam. Alla är nya någon gång och vi alla kan känna oss ensamma. Därför ser kåren till att ordna event där du kan träffa vänner!