Roliga tillfällen med studentkåren

Att vara med i en studentkår kan göra att man har de bästa åren i sitt liv när man går på universitetet. Det här fenomenet började i de stora studentstäderna för många, många år sedan och är en tradition som först vidare. Det finns olika former för den som vill gå med. Antingen kan man välja en mer aktiv roll och vara med när alla roliga event ska planeras och genomföras, eller så kanske man bara vill ha ett medlemskap så att man kan vara med på eventet. Oavsett så kommer man träffa vänner för livet!

Image result for NollningNollning

När de nya studenterna kommer till universitetet är det meningen att de äldre ska få de nya att känna sig välkomna och bli en del av gänget. Här på vår nollning handlar det att ha så kul som möjligt! Vi klär ut oss, är med i tävlingar, har temadagar och så vidare. Nollningen kan pågå i över en vecka. Det är ofta här man träffar sina första vänner så det är trevligt att vara med även om man inte behöver vara med på allt.

Sittningar

Några gånger om året så arrangeras det sittningar, det vill säga finmiddagar. Det är en väldigt speciell atmosfär på dessa eftersom alla kommer dit väldigt snyggt klädda, ibland även i balklänning och frack, men framåt småtimmarna kommer studenterna inom oss fram och sjunger låtar, dansar och har en riktigt bra fest!

Roliga event

Det är bara fantasin som sätter gränserna om du vill vara med i kåren och planera årets event. Det finns allt möjligt man kan hitta på. Tidigare har vi sett karnevaler, fester, konserter och mycket annat kul. Så engagera dig och kom ihåg att det kan vara en bra sak att lägga till på sitt CV, att man varit aktiv i studentkåren under tiden man studerat.